Header image

Înaltpreasfințitul Anatolie, arhiepiscop de Cahul și Comrat a prezentat pe episcopul său vicar, Preasfințitul Nicolae de Ceadîr-Lunga, preoților din cadrul protopopiatele Cahul, Cantemir, Cimișlia și Leova

La data de 30 aprilie 2024, Înaltpreasfințitul Anatolie, arhiepiscop de Cahul și Comrat a vizitat catedrala episcopală ”Sf. Arh. Mihail și Gavriil” din or. Cahul.

În cadrul vizitei, Înaltpreasfinția Sa a organizat adunarea preoților din cadrul protopopiatelor: Cahul, Cantemir, Cimișlia și Leova unde a prezentat pe noul episcop-vicar al eparhiei de Cahul și Comrat, Preasfințitul Nicolae de Ceadîr-Lunga.

Arhiepiscopul Anatolie a salutat soborul preoțesc și în luarea de cuvânt i-a asigurat că episcopul Nicolae va fi un sprijin pentru întreaga eparhie și va munci spre binele și întru mărirea Bisericii Ortodoxe din Moldova, a slujitorilor si a creștinilor de aici.

La rândul său Preasfințitul Nicolae a venit cu un cuvânt de salut și de încurajare pentru preoții slujitori menționând că va munci și va fi sprijin Chiriarhului său și va da dovadă de credință statornică și îndeamnă pe toți la unitatea Bisericii în Hristos Domnul și realizarea de lucruri frumoase pe parcursul activității ierarhice.