Header image

Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir a oficiat slujba de sfințire a temeliei bisericii-memorial cu hramul în cinstea Binecredinciosului Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt a Ministerului Apărării

Joi, 3 iunie 2021, Înaltpreasfințitul Vladimir, Mitropolit al Chişinăului şi al Întregii Moldove a oficiat slujba de sfințire a temeliei lăcaşului sfânt ce se edifică pe teritoriul Ministerului Apărării.

Alături de Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova au înălțat rugăciuni: PC Arhim. Nicolae (Roșca), Duhovnic al Mănăstirii Ciuflea și Președinte al Sectorului Sinodal Activitate Pastorală în MAI, Ministerul Apărării şi Organele de Drept, și un sobor de preoți militari.

La eveniment a participat conducerea de vârf al Ministerului Apărării: Ministrul Apărării în exerciţiu Victor Gaiciuc, împreună cu şeful Marelui Stat Major, general de brigadă Igor Gorgan, şi militari din corpul de comandă al Armatei Naţionale.

Biserica — memorial din lemn poartă hramul în cinstea „Binecredinciosului Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt” şi va cinsti memoria ostaşilor căzuţi pentru credinţă şi ţară.

În cuvântul rostit, Mitropolitul a subliniat că biserica ce se înalță este a iubitoarei de Hristos oaste a Moldovei. Or, dacă armata este iubitoare de Hristos trebuie să aibă şi lăcaşuri de cult în care se aduce cinstire Preasfintei Treimi, Mântuitorului Iisus Hristos, Maicii Domnului şi tuturor sfinţilor.

Proiectul de construcţie a bisericii-memorial este prevăzut în planul de acţiuni comune, privind promovarea educaţiei spirituale şi asistenţei religioase a efectivului Armatei Naţionale pentru anul 2021, semnat în luna noiembrie anul trecut între Ministerul Apărării şi Mitropolia Chişinăului şi al Întregii Moldove.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media