Header image

ÎPS arhiepiscop Anatolie a oficiat rânduiala sfințirii locului pentru a doua cruce din cadrul celor patru extreme ale țării

Conform binecuvântării din luna septembrie 2022, a Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Vladimir, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova de a înălța patru Cruci în localitățile: s. Naslavcea, r. Ocnița; Mănăstirea din or. Taraclia; or. Ungheni și s. Holercani, r. Dubăsari.

Cu acest prilej, miercuri, 29 mai, ÎPS Anatolie, arhiepiscop de Cahul si Comrat a sfințit locul unde va fi amplasată a doua cruce cu locația în cadrul complexului monastic al mănăstirii “Nașterea Maicii Domnului” din or. Taraclia.

La eveniment au participat: prot. mitr. Mihail Mungiu, secretar eparhial, PC arhim. Luca (Lozovanu), duhovnicul-administrator al mănăstirii, prot. mitr. Oleg Viereu, protopop de Criuleni și Dubăsari, prot. mitr. Petru Cheleș, protopop de Comrat, prot. mitr. Valeriu Gîțu, decanul de vârstă al preoților militari și un grup de preoți slujitori, obștea monahală și enoriași veniți la eveniment.

Tot astăzi a fost adusă crucea deja realizată și pregătită pentru a fi montată.

Dumnezeu să ne ajute și să binecuvânteze cununa anului 2024 la fapte bune și frumoase pentru țara și biserica noastră ortodoxă dar și creștinii ei.

Sursa: www.episcopiasud.md