Header image

ÎPS Mitropolit Vladimir, a oficiat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie unită cu Taina Sfintei Cununii, în parohia „Sf. M. Mc. Dimitrie” din or. Vadul lui Vodă

Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir, Întâistătător al Bisericii Ortodoxe din Moldova a oficiat duminică, 28 mai 2023, Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie unită cu Taina Sfintei Cununii, în parohia „Sf. M. Mc. Dimitrie” din or. Vadul lui Vodă, mun. Chișinău.

Înaltpreasfinței Sale i-a coliturghisit: ÎPS Nicodim, arhiepiscop de Edineț și Briceni, PS Siluan, episcop de Orhei și vicar mitropolitan, PC arhim. Nicolae (Roșca), duhovnic-administrator al Mănăstirii Ciuflea, PC arhim. Filaret (Cuzmin), starețul Mănăstirii Căpriana, prot. mitr. Igor Mămăligă, părintele-paroh și un sobor de preoți și diaconi.

Astăzi, cum se obișnuia încă pe vremurile de cândva, în cadrul Sfintei Liturghii, a avut loc Taina Cununiei asupra tinerilor Vladimir și Elena Mămăligă, fiul părintelui paroh, Igor Mămăligă.

După Sfânta Liturghie, mai mulți copii care au depus efort pentru a obține rezultate cât mai bune la studii, au primit din partea Întâistătătorului câte o biblie iar ctitori ai Sfintei biserici au fost decorați cu diplome mitropolitane.

Înaltpreasfinția Sa a felicitat pe nou încununații Vladimir și Elena și i-a binecuvântat dorindu-le căsnicie fericită, ani îndelungați, sănătoși și cu spor în toată fapta cea bună, deasemenea și pe părintele-paroh prot. Igor, pentru munca pe care o depune în această parohie deja de mai mulți ani inclusiv și pe enoriașii care sunt mereu alături de păstorul lor și îl susțin în toate lucrurile bune ce se petrec în această parohie.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media, https://mitropolia.md/