Header image

ÎPS Mitropolit Vladimir a oficiat slujba prohodului pentru nou-adormitul Mihail Cernei, fostul director al SA ”Termocom”

Miercuri, 26 aprilie 2023, ÎPS Mitropolit Vladimir a săvârşit Slujba Prohodului la Mănăstirea Ciuflea din Capitală pentru nou-adormitul rob a lui Dumnezeu, Mihail Cernei, fostul director al SA ”Termocom”

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Mitropolit Vladimir, în dimineața zilei, la Mănăstirea Ciuflea, a fost săvârșită Sfânta Liturghie de către ÎPS Anatolie, arhiepiscop de Cahul și Comrat, PC arhim. Nicolae (Roșca), duhovnicul-administrator al mănăstirii și un sobor de preoți și diaconi după care Arhipăstorul a sărvârșit slujba prohodului.

Prezenți pentru a lua rămas bun de la regretatul rob al lui Dumnezeu, Mihail, au fost: familia, rude, colegi și prieteni care l-au cunoscut.

La final, Vlădica Vladimir a citit rugăciunea de dezlegare, după care a rostit un cuvânt de mângâiere și compasiune pentru familia răposatului, și pentru cei care au fost astăzi alături în comuniune de rugăciune, pentru odihna și iertarea păcatelor nou-adormitului Mihail.

Trupul neînsuflețit a fost înhumat în cimitirul central (Armenesc) unde își va duce somnul de veci, smeritul ascultător al Bisericii Ortodoxe din Moldova, Mihail.

Dumnezeu să-l ierte şi să-l odihnească în pace!

Veșnica lui pomenire!

***

Născut la 9 mai 1955 în satul Clocuşna, raionul Ocnița, dl Mihai Cernei a deținut titlurile de doctor în științe economice, conferențiar universitar și a fost licențiat în management, management corporativ și în cel al riscurilor în afaceri.

A fost autor sau coautor a zeci de articole și lucrări științifice privind problemele și evoluțiile din sistemul energetic al Republicii Moldova. În ultimii ani a activat în calitate de lector la Facultatea de Științe Economice de la Universitatea de Stat din Moldova și la Facultatea Energetică și Inginerie Electrică a Universității Tehnice din Moldova.

Pe parcursul activității sale s-a învrednicit de diverse distincții de stat, printre care și Ordinul „Gloria Muncii”, decernat în anul 2000.

dl Mihai Cernei va rămîne în memoria tuturor ca un lider și un profesionist excepțional, precum și un prieten de încredere pentru multă lume care a oferit întotdeauna sprijin și îndrumare atît pe plan profesional, cît și personal.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media, https://mitropolia.md/