Header image

ÎPS Mitropolit Vladimir a participat la ceremonia de prezentare a PS Nicolae ca ”episcop de Ceadîr-Lunga, vicar al Eparhiei de Cahul și Comrat”, preoților din UTA Găgăuzia

Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Vladimir, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova a vizitat joi, 25 aprilie 2024, mănăstirea ”Sf. M. Mc. Dimitrie” din or. Ceadîr-Lunga.

În cadrul vizitei, Mitropolitul a participat la ceremonia de prezentare a Preasfințitului Nicolae ca ”episcop de Ceadîr-Lunga, vicar al Eparhiei de Cahul și Comrat”, preoților din UTA Găgăuzia.

La eveniment alături de Întâistătător au participat: ÎPS Anatolie, arhiepiscop de Cahul și Comrat, PS Nicolae, episcop de Ceadîr-Lunga, vicar eparhial, PC egum. Elizaveta, stareța mănăstirii gazdă, PC egum. Eufrosenia, stareța mănăstirii Icoana Maicii Domnului „Portărița”, din orașul Comrat, prot. mitr. Mihail Mungiu, secretar eparhial și protopop de Cahul, prot. mitr. Petru Cheleș, protopop de Ceadîr-Lunga, protopopi, precum și numeroși clerici din cuprinsul circumscripției dar și reprezentanți ai orașului Ceadîr-Lunga.

Evenimentul a început cu un te-deum de mulțumire Domnului după care Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Vladimir a venit cu un cuvânt de salut și de totalizare a evenimentelor referitoare la necesitatea unui episcop-vicar în această eparhie povățuindu-i părintește pe toți slujitorii.

De asemenea și Chiriarhul locului, arhiepiscopul Anatolie a vorbit tuturor celor prezenți după care, Preasfințitul Nicolae a relatat viața și activitatea sa dar și bucuria de a se afla în mijlocul credincioșilor din sudul țării noastre și de a duce continuitate sârguincioasă alături de arhiepiscopul Anatolie, povățuind și îngrijind de sufletele slujitorilor și credincioșilor acestei eparhii care este constituită din mai multe naționalități pe care, biserica îi unește pe toți prin Taina Sfintei Liturghii unde după cuvântul Sfântului Apostop Pavel ”Nu mai este iudeu, nici elin; nu mai este nici rob, nici liber; nu mai este parte bărbătească şi parte femeiască, pentru că voi toţi una sunteţi în Hristos Iisus. Galateni 3.28”

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media, https://mitropolia.md/