Header image

ÎPS Părinte Mitropolit Vladimir, a condus pe ultimul drum pământesc pe roaba lui Dumnezeu, Valentina Guila, mama soților Eugen și Argentina Chiriac

Vineri, în Săptămâna Luminată, 21 aprilie 2023, ÎPS Părinte Mitropolit Vladimir, a condus pe ultimul drum pământesc pe roaba lui Dumnezeu, Valentina Guila, mama soților Eugen și Argentina Chiriac.

La slujba de înmormântare au participat alături de Arhipăstor: ÎPS Nicodim, arhiepiscop de Edineț și Briceni, PC arhim. Nicolae (Roșca), duhovnicul-administrator al Mănăstirii Ciuflea și un sobor de preoți și diaconi.

Roabei lui Dumnezeu, Valentina, i-a fost oficiată slujba prohodului conform cinului Pascal pentru cei adormiți întru viața de veci, în Săptămâna Luminată. Rânduiala cuvenită a fost oficiată în biserica „Sf. Arh. Mihail și Gavriil” din s. Mîndîc, r. Drochia de către preotul paroh Alexandru Oleineac având coliturghisitori pe: prot. mitr. Pavel Vuluță, protopop de Drochia, PC arhim. Nicolae (Roșca), duhovnicul-administrator al Mănăstirii Ciuflea și soborul de slujitori.

Răspunsurile corale la slujba prohodului, au fost oferite de corul Mănăstirii „Sf. Prooroc Ilie” din Nicoreni.

După încheierea slujbei, cortegiul funerar a fost adus la cimitirul central din Chișinău unde a fost înmormântată.

***

Valentina Guila, născută la 13 decembrie 1948, a avut trei copii (Argentina, Aurel și Ana), timp de 40 de ani a activat ca profesoară de limba moldovenească la școala din s. Mîndîc, r. Drochia, a trecut la Domnul în Săptămâna Luminată, la vârsta de 75 de ani în data de 19 aprilie 2023.

Sursa: https://mitropolia.md/