Header image

La schitul Mănăstirii Ciuflea din Holercani, r. Dubăsari a fost sfințit locul primei cruci din cele patru care vor fi ridicate în punctele extreme ale țării noastre

Conform binecuvântării din luna septembrie 2022, a Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Vladimir, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova de a înălța patru Cruci în localitățile: s. Naslavcea, r. Ocnița; or. Vulcănești; or. Ungheni și s. Holercani, r. Dubăsari.

Cu acest prilej, joi, 15 februarie, în ziua praznicului Întâmpinării Domnului. PC arhimandrit Nicolae (Roșca), duhovnicul-administrator al Mănăstirii Ciuflea, prot. mitr. Oleg Viereu, protopop de Criuleni și Dubăsari, prot. mitr. Emanuil Grigoriev, parohul bisericii din localitate și un grup de preoți slujitori, au sfințit locul unde va fi înălțată o cruce din cele patru care vor fi ridicate în extremele tării noastre astfel încât să obțină forma unei cruci de la Nord la Sud și de la Est la Vest.

Dumnezeu să ne ajute și să binecuvânteze cununa anului 2024 la fapte bune și frumoase pentru țara și biserica noastră ortodoxă dar și creștinii ei.