Header image

La sfânta mănăstire Ciuflea a fost adus spre închinare un crucifix în care este montată o părticică din Crucea Domnului și părticele a 65 de sfinți

Sâmbătă, 12 decembrie, la sfânta mănăstire „Sf. Mare Mucenic Teodor Tiron, Ciuflea” a fost adusă spre închinare o sfântă cruce în care este montată o părticică din sfântul lemn pe care a fost răstignit Mântuitorul nostru Iisus Hristos și părticele a 65 de sfinți bineplăcuți lui Dumnezeu.

Această cruce relicvarium datează de la anul 1698. Timp de secole sfințenia sa perindat prin diferite locații și în mai multe familii regale, inclusiv a împăratului Rusiei Petru I, apoi a ajuns în catedrala Adormirii Maicii Domnului din Cremlin, or. Moscova, pentru ca în ultimii ani prin binecuvântarea vrednicului de pomenire Mitropolit Vladimir (Sabodan) al Kievului să ajungă la mănăstirea Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil din or. Odesa, Ucraina.

În perioada 12-21 decembrie a.c., această mare sfințenie a Ortodoxiei va fi adusă spre închinare la sfânta mănăstire Ciuflea.

Sfințenia a fost întâmpinată cu multă evlavie de către clerul mănăstirii în frunte cu Preacuviosul Arhim. Nicolae (Roșca), de obștea monahală, precum și de numeroși credincioși

În perioada 13-21 decembrie a.c., creștinii din țara noastră, vor avea fericita ocazie să se închine la aceste alese și mari sfințenii ale Ortodoxiei.

O cruce sfântă, cu o istorie incredibilă, a fost adusă la Mănăstirea Ciuflea din Capitală