Header image

Litie de pomenire cu ocazia descoperirii osemintelor sergentului-major al Armatei Roșii, Valentina Erceva, decedată în 1944

În dimineața zilei de sâmbătă, 30 aprilie 2022, în parcul memorial „ETERNITATE” din Chișinău a avut loc un eveniment organizat de către Asociația „Mișcarea de căutare a Moldovei” care are ca scop: căutarea și identificarea mormintelor soldaților morți ai Armatei Roșii participanți în Marele Război Patriotic.

Preacuviosul Părinte Arhimandrit Nicolae (Roșca), Duhovnic-administrator al Mănăstirii Ciuflea și Președinte al Sectorului Sinodal Activitate Pastorală în MAI, Ministerul Apărării şi Organele de Drept însoțit de un grup de preoți militari a săvârșit o panihidă cu rânduială deosebită pentru Sergentul-major Erceva Valentina Alexeevna, osemintele căreia au fost descoperite în s. Răscăieți, r-nul. Ștefan Vodă.

La ceremonie au participat Ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova dl Oleg Vasnețov, parlamentarii Vladimir Odnostalco și Vasile Bolea, Ex-Ministrul Apărării al Republicii Moldova dl Victor Gaiciuc, lideri și activiști ai organizației, dar și persoane din mai multe localități a țării.

Osemintele Sergentului-major Erceva Valentina Alexeevna au fost transmise Ambasadei Ruse în Țara noastră pentru trimiterea ulterioară în localitatea natală, regiunea Tula, Rusia.