Header image

Liturghie Arhierească în Duminica a VII-a după Cincizecime

În Duminica a VII-a după Cincizecime (Vindecarea a doi orbi și a unui mut din Capernaum, Matei 9, 27-35.), cu binecuvântarea ÎPS Mitropolit VLADIMIR, al Chișinăului și al Întregii Moldove, Mănăstirea „Sf. M. Muc. Teodor Tiron” a primit ca oastepe de onoare pe ÎPS Anatolie, Arhiepiscop de Cahul şi Comrat care a oficiat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în Catedrala Mănăstirii .

Înaltpreasfinței Sale i-au coliturghisit: PC Arhimandrit Nicolae (Roșca), Duhovnicul Mănăstirii, împreună cu soborul de preoți și diaconi.

Ca la fiecare slujbă și în această Duminică cei prezenți au putut simți grija și dragostea părintească a Înaltpreasfințitului Anatolie transmisă prin atmosfera de o înaltă ținută duhovnicească și o mare împlinire sufletească pe care au putut-o trăi atât slujitorii Altarului cât și credincioșii uniți în rugăciune și în cuget.

Evanghelia acestei Duminici ne îndeamnă și pe noi să-i ajutăm pe cei întristați, pe cei suferinzi, pe cei bolnavi. Astfel, suntem îndemnați să devenim mai mult Trupul Său tainic, adică Biserică, să punem la dispoziția Lui mâinile noastre, voința noastră, dărnicia noastră, pentru a aduce mângâiere celor bolnavi, celor flămânzi, celor săraci și tuturor care cer ajutorul lui Dumnezeu.

Dumnezeu dăruiește ajutorul Său celor în nevoi folosind mâinile milostive ale celor care ascultă Evanghelia și împlinesc poruncile iubirii Mântuitorului în relațiile cu semenii lor. Să ne ajute Bunul Dumnezeu să simțim bucuria și chemarea sfântă de a fi mâinile iubirii lui Hristos, care ajută pe semenii noștri aflați în suferință, în necazuri, în singurătate și în deznădejde.

PC Arhimandrit Nicolae a mulțumit Înaltpreasfințitului Anatolie pentru comuniunea euharistică și Rugăciunile înălțate la Sfântul Altar, pentru dragostea și bunăvoința cu care vine mereu la acest Sfânt Așezământ din inima capitalei.

După oficierea sfintei Liturghii a urmat de un Te-deum de mulțumire închinat Lui Dumnezeu și Sfinților Săi pentru toate binefacerile și ajutorul de care ne învrednicim zi de zi.