Header image

Lucrări de restaurare a picturii interioare la Mănăstirea Ciuflea

Lucrări de restaurare a picturii interioare la Mănăstirea Ciuflea – Sputnik Moldova a realizat un reportaj foto din interiorul Catedralei ”Sfântul Mucenic Teodor Tiron”.

La istorica și bine cunoscuta mănăstire de maici Ciuflea din inima Chișinăului au demarat în cea de-a doua jumătate a anului trecut ample lucrări de pictură interioară a lăcașului central de închinare – Catedrala ocrotită de Sfântul Mucenic Teodor Tiron.

Mitropolitul Vladimir a făcut un îndemn către toți creștinii de a sprijini aceste lucrări.

Obștea Mănăstirii, condusă de starețul Pr. Arhim. Nicolae (Roșca), a făcut apel la toți fiii duhovnicești, clericii care au slujit și s-au format aici de-a lungul anilor, dar și către toți binefăcătorii creștini din Capitală și din țara noastră, cu îndemnul de a sprijini acest demers pentru a sprijini Ortodoxia și a susține lucrările ample de pictură interioară a emblematicei catedrale din cadrul acestui complex monahal, obiectiv de referință pentru capitala noastră, informează Mitropolia Moldovei.

Viețuitorii de la Mănăstirea Ciuflea nădăjduiesc că sub purtarea de grijă a Domnului, ocrotiți de Preasfânta Sa Maică și sprijiniți de rugăciunile Sfântului Mare Mucenic Teodor Tiron, ocrotitorul așezământului monahal, vor fi finalizate lucrările de restaurare a ”veșmântului iconografic” al acestei frumoase și monumentale catedrale.

În îndemnul său către creștini, Mitropolitul Vladimir mai precizează că un creștin devine ctitor al Bisericii atunci când dorește ca ”prin această faptă măreață să-și manifeste dragostea sa față de Dumnezeu. Nu din mândrie, nici pentru a fi apreciat sau lăudat de cei din jur. Sau din motiv că n-ar avea ce face cu banii. Ci din dragostea față de Dumnezeu vrea să sprijine după putință la înfrumusețarea Casei Lui”.

Sursa: https://sputnik.md/