Header image

Luni, 9 august, Taina Sfântului Maslu la Mănăstirea Ciuflea – Taina vindecării și restaurării noastre trupești și duhovnicești

Luni, 9 august 2021, când Biserica Ortodoxă prăznuiește pe Sfântul, Slăvitul, Marele Mucenic și Tămăduitorul Pantelimon, la Sfânta Mănăstire Ciuflea se va săvârși Taina Sfântului Maslu, de către un sobor de preoți, în frunte cu Preacuviosul Părinte Nicolae (Roșca), Duhovnicul Mănăstirii.

Programul Liturgic:
ora 06:00 binecuvântare la ceasurile III și VI,
ora 06:30 Sfânta și dumnezeiasca Liturghie,
ora 08:00 se va săvârși Taina Sfântului Maslu.

Doritori de a primi această Sfântă și măreață Taină a Maslului, este necesar de a veni la slujba priveghierii (vecerniei) pentru a se mărturisi, căci prin aceasta, creștinul se pregătește de primirea oricărei Sfintei Taine.

Întrucât prin Taina Sfântului Maslu se dobândește nu doar tămăduire de bolile trupului, ci și iertarea păcatelor, se poate face maslu, nu doar pentru cei bolnavi ci și pentru cei sănătoși și nu doar o singură dată, ci de mai multe ori.

Prin Taina Sfântului Maslu se oferă primitorilor Harul care vindecă bolile trupești și iartă păcatele, având un efect dublu, fizic și spiritual. Rugăciunea credinței mântuiește pe cel bolnav „și Domnul îl va ridica și de va fi făcut păcate se vor ierta lui” (Iacob 5, 15).

Partea văzută constă din ungerea cu untdelemn sfințit a simţurilor omului, după ce s-a invocat prin rugăciuni speciale Mila lui Dumnezeu prin puterea Sfântului Duh.

Așa să ne ajute Dumnezeu. Amin!