Header image

Odihneşte, Doamne, sufletul nou-adormitului robului Tău, Anatolie!

Familia, prietenii și colegii de scenă au venit la Mănăstirea Sf. Mare Mucenic Teodor Tiron, Ciuflea să-și ia rămas bun de la interpretul Anatol Dumitraș.

Sute de credincioși care i-au îndrăgit creația au participat joi, 16 iunie, la Sfânta Liturghie oficiată de Preacuviosul Părinte Arhimandrit Nicolae (Roșca), Duhovnicul-administrator al Mănăstirii Ciuflea și un numeros sobor de preoți, împreună înălțînd rugăciuni pentru odihna și iertarea păcatelor nou-adormitului rob a lui Dumnezeu, Anatolie.

Cei prezenți cu greu au găsit cuvinte pentru a-și exprima golul imens din suflet. Toți însă au spus într-un glas că Anatol Dumitraș era un om de o cumsecădenie și o modestie rară.

După oficierea Panihidei, sicriul în care se afla corpul neînsuflețit al artistului a fost ridicat din Catedrala Mănăstirii și înmormântat la cimitirul de pe strada Armeneasca din Capitală.

Și-au luat rămas bun de la artist și mai mulți localnici din Larga, satul de baștină al artistului unde astăzi a fost decretată zi de doluiu. Ei și-au amintit de clipele frumoase petrecute alături de acesta.

Interpretul Anatol Dumitras a plecat din lumea aceasta marți dimineața fiind răpus de o boală incurabilă de care suferea de mai mulți ani.

DUMNEZEU SĂ-L IERTE ȘI SĂ-L ODIHNEASCĂ CU DREPȚII!