Header image

Panihidă și sfințirea plăcii comemorative în memoria polițistului Ghenadie Iablocichin

Astăzi, 06 mai 2016, Viceministrul Afacerilor Interne, Comandant al Trupelor de Carabinieri, general-maior Ion Țurcan a participat la inaugurarea plăcii comemorative în memoria polițistului Ghenadie Iablocichin, căzut în timpul conflictului armat de pe Nistru. Evenimentul a avut loc în mun. Chișinău pe strada care îi poartă numele.

La ceremonie au fost prezenți membrii familiei polițistului Ghenadie Iablocichin, veterani participanți la conflictul armat de pe Nistru, reprezentanți ai administrației publice locale.
Un sobor de preoți de la Mănăstirea ”Sf. Mare Mucenic Teodor Tiron” din capitală a oficiat serviciul divin în memoria lui Ghenadie Iablocichin și a celor căzuți pe cîmpul de luptă, înțelegînd că libertatea nu ţi-o dăruieşte nimeni, ea trebuie cucerită şi apărată.
Onorul a fost prezentat de polițiștii din cadrul Brigăzii de Poliție cu Destinație Specială ”Fulger” și militarii Trupelor de Carabinieri.
Evenimentul a fost organizat și desfășurat la inițiativa Asociaţiei obşteşti „Credinţă Patriei”, Asociației veteranilor ”Tiras-Tighina” în colaborare cu administrația publică locală.
Prin Decretul Preşedintelui Republicii Moldova, sergentul-major de poliţie Ghenadie Iablocichin a fost decorat post-mortem cu ordinul „Ştefan cel Mare” şi inclus pe veci în lista BPDS „Fulger”.

Sursa: https://www.facebook.com/www.carabinier.md/