Header image

PC Arhim. Nicolae (Roșca) a fost decorat cu medalia „Ștefan cel Mare” și „Insigna de Aur” a Uniunii Ofițerilor din Republica Moldova

În dimineața zilei de sâmbătă, 20 august 2022, Preacuviosul Părinte Arhimandrit Nicolae (Roșca), Duhovnicul-administrator al Mănăstirii „Sf. M. Mc. Teodor Tiron” Ciuflea, a primit în vizită la Mănăstire pe dn General Victor Gaiciuc, Ex-ministru al Apărării, dn Colonel Nicolae Macovei, co-Președinte al Uniunii Ofițerilor, dn Colonel Vladimir Olievschi  Președintele Veteranilor Trupelor de Carabinieri.

Cu ocazia aniversării a 55 de ani de la naștere a Arhimandritului Nicolae, pentru contribuirea la educația militar spirituală, aportul imens în procesul de dezvoltare și păstrare a tradițiilor Armatei Naționale, serviciul exemplar al patriei, consolidarea securității statului, pentru munca la restabilirea locașelor bisericești și la edificarea Catedralei-Memorial „Binecredinciosul Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt” de pe teritoriul Ministerului Apărării, Preacuvioșia Sa a fost decorat cu medalia „Ștefan cel Mare” și „Insigna de Aur” a Uniunii Ofițerilor din Republica Moldova.