Header image

PC Arhimandrit Nicolae (Roșca) a participat la aniversarea a 30-a de la fondare a Brigăzii de Poliție cu Destinație Specială „Fulger”

Duminică, 5 decembrie 2021, PC Arhim. Nicolae (Roșca), Duhovnic-administrator al Mănăstirii Ciuflea și Președinte al Sectorului Sinodal Activitate Pastorală în MAI, Ministerul Apărării şi Organele de Drept împreună cu alți preoți militari a luat parte la aniversarea a 30-a de la fondare a Brigăzii de Poliție cu Destinație Specială  „Fulger” a IGP.

La eveniment au participat: Ministrul Afacerilor Interne, Ana Revenco, șefii tuturor subdiviziunilor MAI, foşti comandanţi ai Brigăzii,  veterani, copiii și familiile angajaților.

Sărbătoarea a început cu oficierea unui Te-deum de Slavă și Mulțumire Lui Dumnezeu și Binecuvântarea ostașilor a căror Brigadă aniversează astăzi 30 ani de la fondare, depunerea jerbelor de flori la Complexul Memorial al Brigăzii şi Panoul Eroilor căzuţi la datorie, urmată de intonarea imnului de stat și introducerea drapelului de luptă. 

PC Arhimandrit Nicolae (Roșca) a înmânat un Brevet din numele Înaltpreasfințitului VLADIMIR, Mitropolit al Chișinăului și al Întregii Moldove, care decorează Brigada de Poliție cu Destinație Specială „Fulger” cu înalta distincție a Bisericii Ortodoxe din Moldova, Ordinul „Binecredinciosul Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt” de gr. I.

În conformitate cu ordinul comandantului BPDS „Fulger” a fost decorat ÎPS VLADIMIR, Mitropolit al Chișinăului și al Întregii Moldove și Preotul Militar PC Arhim. Nicolae (Roșca) cu Medalia comemorativă „30 de ani a Brigăzii de poliție cu Destinație specială <Fulger> a IGP”.

Preacuvioșia Sa, a felicitat pe întreg efectivul militar al Brigăzii cu frumoasa și istorica aniversare de astăzi, dorindu-le ca și în continuare, cu râvnă de credință, patrie și neam să meargă în mereu cu fruntea sus, totodată a transmis și mesajul de felicitare, mulțumire și binecuvântare al Înaltpreasfinției Sale, ÎPS VLADIMIR care îi încredințează de prețuire și dragoste părintească, de rugăciuni către Dumnezeu pentru sănătate, bucurii duhovnicești și împlinirea tuturor dorințelor de bine.

În discursul său, Ministrul de interne, Ana Revenco, a menţionat că timp de 30 de ani de profesionalism, devotament și rezistență, Brigada „Fulger” a contribuit la dezvoltarea și modernizarea acestei instituții de elită a Ministerului Afacerilor Interne.

Discursurile oficialilor au fost urmate de un minut de reculegere în memoria eroilor căzuți la datorie.

Cu prilejul aniversării, angajații Brigăzii au primit diplome de onoare, mulțumiri, distincții, dar și grade speciale, deasemenea și veteranii au primit diplome și mulțumiri din partea conducerii MAI și IGP.

Ca să-și impresioneze oaspeții, mascații au pregătit un spectacol de zile mari, un program de aplicații demonstrative cu elemente tactice de mânuire a armelor din dotare și reținere a elementelor criminale din unități de transport.

Brigada de poliţie cu destinaţie specială „Fulger” a fost formată la 5 decembrie 1991. Prin Decretul preşedintelui Republicii Moldova, i-a fost acordat Drapelul de Luptă, iar pentru rezultate înalte în activitate, la aniversarea a 20 de ani a fost decorată cu Ordinul „Ştefan cel Mare” – distincţia supremă de stat acordată militarilor.

cu referire la: https://politia.md/