Header image

Pomenirea eroilor BPDS „Fulger” căzuti la datorie în luptele pentru independența și suveranitatea Republicii Moldova

Astăzi a avut loc evenimentul de comemorare a poliţiştilor căzuţi în Războiul pentru independenţa şi integritatea Republicii Moldova din 1992, consemnată cu prilejul Zilei comemorării victimelor conflictului de la Nistru.

Prot. mitr. Corneliu Dobrogeanu, vicepreședintele Sectorului Sinodal Activitate Pastorală în MAI, Ministerul Apărării şi Organele de Drept împreună cu un grup de preoți militari, a oficiat o litie de pomenire în cinstea eroilor BPDS „Fulger” căzuți la datorie în conflictul de la Nistru în anul 1992. Veșnică pomenire eroilor!
La manifestație au fost prezenți: dl Andrian Efros, Ministrul Afacerilor Interne, dl Viorel Cernăuțeanu, șeful Inspectoratului General de Poliție, veterani și alți invitați.
Angajații BPDS „Fulger” au fost printre primii care au mers să lupte pentru liniștea țării. Ei și-au riscat propria viață și au luptat fără ezitări, fără teamă. Avem cu toții datoria morală să nu uităm niciodată ce s-a întâmplat atunci, să păstrăm vie memoria celor ce au îndurat toate aceste cumplite suferințe și să învățăm generațiile tinere să prețuiască pacea și valorile umanității”.