Header image

Pomenirea eroilor BPDS „Fulger” căzuti la datorie în luptele pentru independența și suveranitatea Republicii Moldova

Astăzi a avut loc evenimentul de comemorare a poliţiştilor căzuţi în Războiul pentru independenţa şi integritatea Republicii Moldova din 1992, consemnată cu prilejul Zilei comemorării victimelor conflictului de la Nistru, marcat la 2 martie anual.
PC arhimandrit Nicolae (Roșca), președintele Sectorului Sinodal Activitate Pastorală în MAI, Ministerul Apărării şi Organele de Drept împreună cu preoții militari, a oficiat o litie de pomenire în cinstea eroilor BPDS „Fulger” căzuți la datorie în conflictul de la Nistru în anul 1992. Veșnică pomenire eroilor!
La întrunire a fost prezent ministrul afacerilor interne Ana Revenco, președintele Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică Lilian Carp, șeful IGP Viorel Cernăuțeanu, veterani și alți invitați.
Șeful Poliției Naționale, Viorel Cernăuțeanu: ” Au trecut 31 de ani de la conflictul armat din stânga Nistrului, dar pierderile omenești, mai cu seamă ale colegilor, rămâne un capitol sumbru din istoria Republicii Moldova și a fiecăruia dintre noi, și, cu regret nu poate fi șters cu trecerea anilor, acum, când în țara vecină vedem scene similare.
Angajații BPDS „Fulger” au fost printre primii care au mers să lupte pentru liniștea țării. Ei și-au riscat propria viață și au luptat fără ezitări, fără teamă. Probabil nu și-au pus atunci prea multe întrebări, asta ne e meseria și și-au onorat-o cu cel mai mare preț și demnitate.
Avem cu toții datoria morală să nu uităm niciodată ce s-a întâmplat atunci, să păstrăm vie memoria celor ce au îndurat toate aceste cumplite suferințe și să învățăm generațiile tinere să prețuiască pacea și valorile umanității”.