Header image

Pomenirea Sfântului Mare Mucenic Teodor Tiron, hramul Sfintei Mănăstiri Ciuflea din Capitală

Miercuri, 2 martie 2022, în ziua de pomenire a Sfântului Mare Mucenic Teodor Tiron, Sfânta Mănăstire Ciuflea din Capitală și-a sărbătorit hramul.

Începând cu ora 07:00, în catedrala Mănăstirii a fost oficiată o Litie morțească, de către PC Arhimandrit Nicolae (Roșca), Duhovnicul-administrator al Sfântului Așezământ împreună cu un sobor de preoți militari pentru odihna și iertarea păcatelor celor care au luptat jertfelnic pentru suveranitatea şi integritatea Republicii Moldova, căzuţi pe câmpul de luptă.

Astăzi se împlinesc 30 de ani de la declanşarea războiului de pe Nistru, care a răpit zeci de vieţi şi a lăsat o rană adâncă în trupul ţării.

La serviciul divin au participat: Ministrul Apărării, Dl Anatolie Nosatîi; Secretarul general al Ministerului Afacerilor Interne, Dl Serghei Diaconu și Directorul Serviciului de Informații și Securitate, Dl Alexandru Esaulenco, precum și un grup de veterani ai războiului din Transnistria și rude ale celor care nu s-au întors de pe câmpul de luptă.

După oficierea parastasului de pomenire, sa slujit Ceasurile III și VI, Obednița și slujba vecerniei urmată de Acatistul în cinstea Sfântului Mare Mucenic Teodor Tiron cu Te-deum de sănătate și mulțmire lui Dumnezeu.

Tot în această zi, Soborul preoțesc prezent a felicitat pe Preacuviosul Părinte Arhimandrit Nicolae cu ocazia prăznuirii numelui de botez în cinstea „Sf. M. Mc. Teodor Tiron”, dorindu-i însănătoșire grabnică, sănătate, ajutor și binecuvântare de la Dumnezeu în toată fapta cea bună.