Header image

Postul Mare – un timp al rugăciunii, al pregătirii sufletului şi trupului pentru Învierea Domnului

În sâmbăta celei de-a V-a săptămâni din Postul Mare – sărbătoarea Laudei Maicii Domnului (Sâmbăta Acatistului), la sfânta mănăstire Ciuflea a fost săvârşită Sfânta Liturghie, de către soborul de clerici ai Catedralei.

Postul Mare este un timp al rugăciunii, al pregătirii sufletului şi trupului pentru una dintre cele mai mari sărbători ale creştinătăţii: Învierea Domnului. O perioadă în care încercăm, cu toţii, să fim mai buni, mai sinceri cu noi şi cu ceilalţi, să dăruim mai mult decât în alte rânduri, să căutăm timp să-i ascultăm pe cei de lângă noi.

La final, credincioşii de toate vârstele, veniţi în număr mare la slujbă, s-au împărtăşit cu Sfintele Taine – Trupul și Sângele Domnului Iisus Hristos şi au ascultat cu evlavie predica rostită de Duhovnicul mănăstirii – Preacuviosul Arhimandrit Nicolae.

Mâine, în duminica a V-a a Postului Mare, cinstim pe Sf. Cuv. Maria Egipteanca. Cu acest prilej la sfânta mănăstire Ciuflea se vor săvârși două Sfinte Litrughii, prima începând cu ora 6.00 în biserica de iarnă „Sf. Arh. Mihail și Gavriil” și a doua începând cu ora 8.30 în Catedrala „Sf. M. Mc. Teodor Tiron”.