Header image

Praznicul împărătesc al Nașterii Preasfintei Născătoarei de Dumnezeu şi pururea Fecioarei Maria

La sărbătoarea Nașterii Maicii Domnului, 21 septembrie 2022, clopotele Mănăstirii „Sf. Mare Mucenic Teodor Tiron” – Ciuflea din inima Chișinăului au sunat în dangăt de sărbătoare.

Credincioșii veniți în număr mare, s-au putut bucura de Sfânta Liturghie praznicală, oficiată de către duhovnicul-administrator, Preacuviosul părinte arhimandrit Nicolae (Roșca) și soborul preoțesc al Sfintei Mănăstiri.

În cuvântul de învățătură adresat celor prezenţi, PC arhim. Nicolae a vorbit despre istoria praznicului de astăzi şi despre cinstea deosebită de care s-a învrednicit Maica Domnului, ocrotitoarea şi rugătoarea neîncetată a noastră către Dumnezeu.

Sărbătoarea „Nașterii Maicii Domnului”, este una dintre cele mai frumoase sărbători închinate Preasfintei Născătoare de Dumnezeu, pentru că ea descoperă tuturor creştinilor modul în care Maica Domnului ajută prin rugăciune neîncetată către Mântuitorul Hristos pe toţi cei care o cinstesc şi îi cer sprijinul.

După Sfânta Liturghie s-a săvârşit un te-deum și au fost felicitați toți cei care astăzi își sărbătoresc ziua numelui dar și hramul casei.