Header image

Prăznuirea Icoanei Maicii Domnului „Portărița”

Marți, 26 aprilie 2022, în ziua pomenirii Icoanei Maicii Domnului „Portărița”, la Mănăstirea Ciuflea a fost săvârșită Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în Catedrala Sf. Mare Mucenic Teodor Tiron și un Te-deum În paraclisul cu hramul Icoana Maicii Domnului „Portărița”.

La finalul Liturghiei a urmat înconjurul Catedralei, după care procesiunea religioasă sa îndreptat către paraclisul cu hramul închinat Icoanei Maicii Domnului „Portărița”, unde clerul Mănăstirii condus de către Părintele Arhimandrit Nicolae, Duhovnicul-administrator a oficiat un Te-deum pentru sănătate și mântuire.

Părintele Nicolae a relatat din istoria Icoanei Maicii Domnului, făcătoare de minuni, numită Portăriţa, venind cu îndemnul: „Să avem mare credinţă în mila cea nemărginită a Domnului nostru Iisus Hristos, ca, prin rugăciunile Preacuratei Maicii Sale şi cu ajutorul acestei sfinte icoane să ne vindece, să ne miluiască, să ne poarte de grijă şi să ne mântuiască sufletele noastre”.

În cele din urmă  toți creștinii prezenți la rugăciune au fost miruiți cu ulei sfințit, de la candela care arde neîncetat la Icoana Maicii Domnului, aflată spre închinare în paraclis.

Pe tot parcursul Săptămânii Luminate, la Mănăstirea Ciuflea, zilnic după Sfânta Liturghie are loc drumul crucii în jurul Catedralei mănăstirești.

 * * *

Vineri în Săptămâna Luminată, Biserica prăznuieşte sfinţirea Bisericii Preasfintei stăpânei noastre şi Maicii lui Dumnezeu, a Izvorului celui de Viaţă purtător.

Cu acest prilej se va sluji Sfânta Liturghie și sfințirea apei înaintea Icoanei Maicii Domnului „Izvorul Tămăduirii”.

Îndemnăm enoriașii Mănăstirii, în aceste zile frumoase ale Săptămânii Luminate să se alăture la rugăciune înaintea Altarului dumnezeiesc și a Preasfintei Născătoare de Dumnezeu cinstită prin Icoanele Sale Făcătoare de Minuni.