Header image

Rugăciune și lacrimi – Dumnezeiasca Liturghie în Duminica a XXVI-a după Cincizecime

În Duminica a XXVI-a după Cincizecime, Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie a fost săvârșită de Preacuviosul Părinte Arhimandrit Nicolae (Roșca), Duhovnicul-administrator al mănăstirii dimpreună cu soborul preoțesc.

La ectenia morțească, au fost rostite rugăciuni pentru odihna și iertarea păcatelor nou adormitului rob a lui Dumnezeu Nicolae, tatăl Arhimandritului Nicolae și pentru nou adormita Valentina, mama Protodiaconului Boris, clericul sfintei mănăstiri Ciuflea.

După slujbă, Arhimandritul Nicolae a rostit un necrolog în care a îndemnat creștinii și slujitorii Altarului să se roage neîncetat pentru odihna în binecuvântatele locașuri cerești a sufletelor nou adormiților Nicolae și Valentina și să păstreze vie amintirea tuturor faptelor pilduitoare creștinești pe care le-au lăsat în urma pe parcursul vieții pământești.

Slujba Prohodului şi înmormântarea nou-adormitului rob a lui Dumnezeu Nicolae, tatăl Preacuviosului Arhimandrit Nicolae (Roșca) va avea loc luni, 30 noiembrie, în cadrul Sfintei Liturghii cu începere de la ora 8.00 la sfânta mănăstire „Sf. Mare Mucenic Teodor Tiron, Ciuflea” din Chișinău.