Header image

Să fim recunoscători lui Dumnezeu pentru binefacerile primite și să săvârșim binele tot timpul

În Duminica a IV-a după Paști, numită și a Slăbănogului, care în acest an a coincis cu sărbătoarea mutării Sfintelor Moaşte ale Sfântului Ierarh Nicolae din cetatea Mira Lichiei (Turcia) în oraşul Bari (Italia), Preacuviosul Părinte Arhimandrit Nicolae (Roșca), a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie împreună cu soborul de preoți și diaconi, la Mănăstirea Ciuflea.

Serviciul divin a fost oficiat în prezența numeroșilor creștini care au pășit pragul Mănăstirii spre a mulțumi lui Dumnezeu pentru binefacerile Sale, dar și pentru a-I cere liniște, pace și binecuvântare cerească.

După citirea pericopei evanghelice, Arhimadritul Nicolae a adresat credincioșilor prezenți la slujbă un cuvânt de învățătură, în care a precizat că Hristos Domnul, vindecând pe acel slăbănog sâmbăta, ne-a arătat că trebuie să săvârșim binele tot timpul, să arătăm iubire milostivă, ajutorare celor suferinzi, celor bolnavi, celor singuri și în zi de lucru, dar și în zi de sărbătoare.

„Scăldătoarea Vitezda era prefigurarea Bisericii în care omul primeşte videcare de boala sufletească, de păcat, iar Evanghelia de astăzi ne cheamă la o transformare duhovnicească a suferinţei în pocăinţă, ne cheamă la a săvârşi binele şi a ajuta pe cei bolnavi, pe cei singuri mai ales, pe cei pe care nu îi mai ajută nimeni”, a menționat Părintele Arhimandrit Nicolae.

În continuare, slujitorii mănăstirii şi credincioşii prezenţi în sfântul lăcaş, au chemat în rugăciune pe Sfântul Ierarh Nicolae, care este unul dintre cei mai cinstiți sfinți ai Ortodoxiei.

După Liturghie, soborul preoțesc a oficiat un Tedeum de mulțumire închinat Sfântului Nicolae și în cinstea tuturor credincioșilor care poartă numele acestuia, iar mai apoi au urmat cuvinte de felicitare adresate de preoți și credincioși, Preacuviosului Părinte Arhimandrit Nicolae, cu prilejul celebrării Sfântului Ocrotitor – Marelui Ierarh Nicolae, Făcătorul de Minuni din Mira Lichiei.