Header image

Sărbătoarea Acoperământului Maicii Domnului

Sâmbătă, 14 octombrie 2023, când Biserica Ortodoxă prăznuiește Acoperământul Maicii Domnului, la Mănăstirea „Sf. Mare Mucenic Teodor Tiron” din Chișinău, Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie a fost oficiată de către PC arhimandrit Nicolae (Roșca), duhovnic-administrator al mănăstirii având împreună slujitori soborul de preoți și diaconi ai mănăstirii.

Acoperământul Maicii Domnului este și hramul mic al Mănăstirii, Altarul din dreapta al catedralei fiind închinat acestei mărețe sărbători.

În cuvântul de învățătură adresat celor prezenți, arhimandritul Nicolae a vorbit despre istoria praznicului de astăzi şi despre cinstea deosebită de care s-a învrednicit Maica Domnului, ocrotitoarea şi rugătoarea neîncetată a noastră către Dumnezeu.

„Maica Domnului are puterea, ori de câte ori noi suntem în suferință și în încercare, să ne dea cuvântul care să ne remonteze, să ne smulgă din acea stare extrem de dificilă în care ne aflăm”

Sărbătoarea „Acoperământul Maicii Domnului”, este una dintre cele mai frumoase sărbători închinate Preasfintei Născătoare de Dumnezeu, pentru că ea descoperă tuturor creştinilor modul în care Maica Domnului ajută prin rugăciune neîncetată către Mântuitorul Hristos pe toţi cei care o cinstesc şi îi cer sprijinul.

Acoperământul Maicii Domnului ca sărbătoare ne arată Taina Bisericii. Atunci când noi ne rugăm în Biserică, în priveghere, în ceruri se roagă Maica Domnului împreună cu sfinții pentru noi în fața lui Hristos în fața Preasfintei Treimi. Prin aceasta se vede că Maica Domnului mijlocește legătura dintre Fiul său, Capul Bisericii, și Biserică, Trupul Său tainic, ea fiind icoana Bisericii care a purtat pe Hristos în ea și L-a arătat lumii.