Header image

Sărbătoarea Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos

Naşterea Ta, Hristoase, Dumnezeul nostru, răsărit-a lumii lumina cunoştinţei; că întru dânsa cei ce slujeau stelelor de la Stea s-au învăţat să se închine Ţie, Soarelui dreptăţii şi să Te cunoască pe Tine, Răsăritul Cel de sus, Doamne, Slavă Ţie! (Tropar Glasul 4)

De Sărbătoare Nașterii Domnului și Mântuitorului nostru Iisus Hristos, Preacuviosul părinte arhimandrit Nicolae (Roșca), duhovnicul-administrator al Mănăstirii Ciuflea a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în catedrala „Sf. M. Mc. Teodor Tiron”.

Alături de Preacuvioșia Sa s-au rugat: soborul de preoţi şi diaconi, obștea monahală și binecredincioșii creștini veniți să celebreze Nașterea după trup a Domnului nostru Iisus Hristos – „Paștele de iarnă”.

La această mare sărbătoare, Biserica a rânduit să se citească Pericopa Evanghelică de la Sfântul Evanghelist Matei, cap. 2. 1-12.

În cuvântul de învăţătură rostit după citirea Evangheliei, Arhimandritul Nicolae a accentuat faptul că Naşterea Mântuitorului Iisus Hristos ne arată că suntem cu toţii chemaţi să sfinţim viaţa noastră prin rugăciune şi prin toate activităţile noastre pe care le facem cu binecuvântarea lui Dumnezeu.

Părintele Nicolae, a felicitat pe toți enoriașii prezenți la sărbătoare cu ocazia venirii în lume a celui mai înainte de lume, a Domnului nostru Iisus Hristos, dorindu-le sănătate, fericire și Binecuvântare de la Dumnezeu pentru a merge pe calea vieții pământești, dobândind viața cea veșnică, Amin.

La finalul slujbei, cei mici au vestit bucuria Nașterii Domnului pentru părinții slujitori și pentru toți credincioșii.

Transmisiune în direct pe facebook: Sărbătoarea Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos.