Header image

Sf. Apostol Andrei cel Întâi chemat cinstit la sfânta mănăstire Ciuflea

În ziua pomenirii Sf. Apostol Andrei cel Întâi chemat și Duminica a XXVIII-a după Cincizecime, Preacuviosul Arhim. Nicolae (Roșca) a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, dimpreună cu slujitorii mănăstirii.

Mai mulți credincioși veniți la mănăstire pentru a-l cinsti pe Sf. Apostol Andrei, s-au mărturisit, iar cei care au primit dezlegare s-au împărtășit cu Sfintele Taine.

În timpul slujbei s-au pomenit ctitorii și binefăcătorii mănăstirii, iar la sfârșitul Liturghiei s-a săvârșit un Te Deum, după care părintele duhovnic-administrator i-a felicitat pe cei care poartă numele în cinstea Sf. Apostol Andrei și pe creștinii care în această zi își sărbătoresc hramul casei.

Totodată, părintele Nicolae a adus la cunoștință celor prezenți că sâmbătă, 12 decembrie, la sfânta mănăstire „Sf. Mare Mucenic Teodor Tiron, Ciuflea” a fost adusă spre închinare o sfântă cruce în care este montată o părticică din sfântul lemn pe care a fost răstignit Mântuitorul nostru Iisus Hristos și părticele a 65 de sfinți bineplăcuți lui Dumnezeu.

În perioada 13-21 decembrie a.c., creștinii din țara noastră, vor avea fericita ocazie să se închine la aceste alese și mari sfințenii ale Ortodoxiei.