Header image

Sfânta Liturghie în duminica Izgonirii lui Adam din Rai

În Duminica Izgonirii lui Adam din Rai (a lăsatului sec de brânză), slujitorii așezământului monahal ”Sf. Mare Mucenic Teodor Tiron” Ciuflea, avându-l în frunte cu Preacuviosul părinte arhimandrit Nicolae (Roșca) au săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în catedrala mănăstirii.

Ca de fiecare dată, numeroși creștini au pășit pragul sfântului lăcaș pentru a înălța rugăciuni de cerere și mulțumire Împăratului Ceresc, Preasfintei Născătoare de Dumnezeu și Tuturor Sfinților.

Suntem în pragul Sfântului şi Marelui Post. Duminica izgonirii lui Adam din Rai, ultimul popas înaintea duhovniceştii ofensive, ne pune la începutul vieţii noastre păcătoase pe pământ. Suntem izgoniţi din Raiul desfătării din pricina neascultării, a mândriei şi a neînfrânării. Viaţa cu sudoare, cu chinuire, cu necazuri şi lacrimi se încheie cu întoarcerea în pământul din care am fost luaţi, cu moartea, plata păcatului. De aceea, nevoinţele, întristarea şi plângerea postului sunt si o întristare şi tânguire pentru Raiul pierdut şi pe care cu multele suferinţe se cade să-l redobândim (Faptele Apostolilor 14, 22).

După Sfânta Liturghie a fost oficiată Slujba Vecerniei și Cinul Iertării.

Sursa: https://ciuflea.md