Header image

Slujba de sfințire a 23 de autospeciale de intervenție noi, a Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale al MAI

Vineri, 7 octombrie, a fost oficiată slujba de sfințire a 23 de autospeciale noi a Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale al MAI, destinate pentru intervenția și lichidarea consecințelor situațiilor excepționale.

Slujba de sfințire a fost oficiată de PC Arhim. Nicolae (Roșca), președintele Sectorului Sinodal Activitate Pastorală în structurile MAI, Protoiereul mitrofor Corneliu Dobrogeanu, președintele Sectorului Sinodal Activitate Pastorală în Ministerul Apărării și un sobor preoțesc ce se implică activ în activitatea acestor două Sectoare Sinodale.

Evenimetul de prezentare și înmînare a tehnicii a avut loc în Piața Marii Adunări Naționale. Cheile celor 23 mașini de intervenție au fost date de către prim-ministrul RM, ministrul MAI și șeful SPC SE- șefilor detașamentelor, secțiilor și directiilor situații excepționale (însoțiți de președinții de raion și pretori), după cum urmează: 6 detașamente din mun. Chișinău, 1 detașament din mun. Bălți, dar și în raioanele Cimișlia, Taraclia, Florești, Glodeni, Edineț, Soroca, Orhei, Hincești, Căușeni, Cahul, Comrat și Ungheni.

Autospecialele noi sînt dotate cu echipament de stingere incendii, utilaj de descarcerare și scară culisabilă de 12 metri, taote necesare pentru lucrări de lichidare a consecințelor situațiilor excepționale.

La ceremonie au participat reprezentanți ai Guvernului RM, Ministerului Afacerilor Interne, Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale, diplomați și reprezentanți ai autorităților publice locale. Autospecialele noi-primite vor completa baza tenhico-materială a Serviciului PC SE, fiind posibilă reacționarea și mai rapidă și salvarea vieților omenești.