Header image

Slujba de sfințire a apelor și scufundarea în apa de bobotează la lacul din parcul Valea Trandafirilor din capitală

Vineri, 19 ianuarie, ora 12.00, la lacul din parcul Valea Trandafirilor (vis-a-vis de restaurantul Capitoles Park) din Capitală (sectorul Botanica), preoţii de la Mănăstirea Ciuflea vor oficia slujba de sfinţire a apelor cu ocazia sărbătorii Botezului Domnului (Boboteaza).

De câţiva ani, la iniţiativa unui grup de sportivi creştini, în ziua Bobotezei lacul din parcul Valea Trandafirilor devine pentru o zi, Iordanul Chişinăului.

Spălatul sau scufundarea în apă a devenit o tradiţie pentru mulţi credincioşi, dar şi unul din momentele de referinţă care marchează sărbătoarea Botezului Domnului, ce au transformat acest lac din Capitală într-un loc de pelerinaj al credincioşilor.

În acest sens, cei dornici de a participa la slujba de sfinţire a apelor şi la practica de scufundare în apa de Bobotează, alături de preoţi şi sportivi experimentaţi care practică scufundarea în apă de mai mulţi ani, sunt aşteptaţi Joi, 19 ianuarie, ora 12.30, la lacul din parcul Valea Trandafirilor (vis-a-vis de restaurantul Capitoles Park).

Atenţie! La eveniment este strict interzisă participarea în stare de ebreitate şi consumul băuturilor alcoolice!