Header image

Slujba de sfinţire a apelor şi scufundarea în apa de Bobotează la parcul Valea Trandafirilor din Capitală

„În Iordan botezandu-Te Tu, Doamne, închinarea Treimii s-a arătat; ca glasul Părintelui a marturisit Ţie, Fiu iubit pe Tine numindu-Te, si Duhul în chip de porumbel a adeverit întărirea Cuvântului. Cel ce Te-ai arătat, Hristoase Dumnezeule, şi lumea ai luminat, slavă Ţie”. (Tropar glasul I

Vineri, 19 ianuarie 2024, ora 12:00, la lacul din parcul Valea Trandafirilor din Capitală (cartierul Botanica), preoţii de la Mănăstirea Ciuflea, având în mijlocul lor pe Preacuviosul arhimandrit Nicolae (Roşca), au oficiat slujba de sfinţire a apelor cu ocazia sărbătorii Botezului Domnului (Boboteaza).

De câţiva ani, la iniţiativa unui grup de sportivi creştini, în ziua Botezului Domnului, lacul din parcul Valea Trandafirilor devine pentru o zi, Iordanul Chişinăului.

Scufundarea în apa de Botează a devenit o tradiţie pentru mulţi credincioşi, dar şi unul din momentele de referinţă care marchează sărbătoarea Botezului Domnului, ce au transformat acest lac din Capitală într-un loc de pelerinaj al credincioşilor.