Header image

Slujba Panihidei pentru un grup de ostași căzuți la datorie pe teritoriul țării noastre, în timpul celui de-al doilea război mondial 1941-1945

Luni, 2 decembrie 2019, la Complexul Memorial “Eternitate” din Capitală a avut loc ceremonia solemnă de reînhumare a osemintelor unui grup de ostași căzuți la datorie pe teritoriul țării noastre, în timpul celui de-al doilea război mondial 1941-1945.

La eveniment au participat reprezentanți ai Ministerelor Apărării a Republicii Moldova și Federației Ruse și ai Ambsadei Federației Ruse la Chișinău.

Slujba Panihidei a fost oficiată de către PC Arhim. Nicolae (Roșca), Președintele Sectorului Sinodal Activitate Pastorală în Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Apărării și Organele de Drept, împreună cu un sobor de preoți și diaconi militari.

După oficierea panihidei, cei prezenți la ceremonia de înhumare au păstrat un minut de reculegere în memoria ostașilor.

Capsula comemorativă cu pământul de pe mormântul comun a fost transmisă în mod solemn reprezentaților Ministerului Apărării al Federației Ruse și urmează a fi depusă în Catedrala Ministerului rus al Apărării din reg. Moscova.