Header image

Slujba privegherii cu ocazia sărbătorii Aducerii moaștelor Sfântului Ierarh Nicolae

În această seară (21 mai 2016), în ajunul sărbătorii Aducerii moaștelor Sfântului Ierarh Nicolae (1087), zeci de credincioși au fost prezenţi la Slujba Privegherii oficiată în cinstea Sfântului Mare Ierarh Nicolae Făcătorul de Minuni.

Slujba a fost săvârşită, de către Preacuviosul Arhimandrit Nicolae (Roșca), Duhovnicul-administrator al sfintei mănăstiri Ciuflea, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi.

În cuvântul său, Arhimandritul Nicolae a arătat că „în această seară ne-am adunat din nou în jurul Sfântului Altar pentru a aduce prinosul nostru de recunoştinţă, de mulţumire şi de rugăciune smerită, celui întru sfinţi, părintelui nostru Sf. Ierarh Nicolae Făcătorul de Minuni, ale cărui sfinte moaşte se păstrează de câteva sute de ani în orașul Bari, Italia”.

Totodată Părintele Arhimandrit a anunțat creștinii, că mâine dimineață în Catedrala mănăstirii se va citi Acatistul Sfântului Ierarh Nicolae, după care creștinii vor avea prilejul să se roage la Liturghia praznicală în cinstea acestui mare sfânt al Ortodoxiei.