Header image

Slujba Privegherii în ajunul măritei sărbători a Tăierii împrejur cea după Trup a Domnului nostru Iisus Hristos și a cinstirii Sfântului Vasile cel Mare

În ajunul măritei sărbători a Tăierii împrejur cea după Trup a Domnului nostru Iisus Hristos și a cinstirii Sfântului Vasile cel Mare, Arhiepiscopul Cezareei Capadociei, zeci de credincioși au fost prezenţi la Slujba Privegherii oficiată în Catedrala cu hramul Sf. Mare Mucenic Tiron, din cadrul Complexului-monahal Ciuflea.

Slujba a fost săvârşită, de către Preacuviosul Arhimandrit Nicolae (Roșca), Duhovnicul-administrator al sfintei mănăstiri Ciuflea, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi.

În cuvântul său, Arhimandritul Nicolae a arătat că „în această seară ne-am adunat din nou în jurul Sfântului Altar pentru a aduce prinosul nostru de recunoştinţă, de mulţumire şi de rugăciune smerită, Mântuitorului nostru Iisus Hristos şi celui întru sfinţi, părintelui nostru Sf. Ierarh Vasile cel Mare.

Totodată Părintele Arhimandrit a anunțat creștinii, că mâine dimineață în Catedrala mănăstirii se va citi Acatistul Sfântului Ierarh Vasile, după care creștinii vor avea prilejul să se roage la Liturghia praznicală oficiată în prima zi a anului nou civil pe stil vechi.