Header image

Slujitorii Protopopiatului I Chișinău în ședință ordinară

Miercuri, 11 mai, slujitorii din cadrul Protopopiatului Chișinău, sectorul I, s-au întrunit în ședință pentru a discuta mai multe aspecte ale vieții parohiilor din inima capitalei.

Ședința a fost prezidată de către părintele protopop prot. mitr. Vadim Cheibaș, care a transmis mesajul de binecuvântare și de salut din partea ÎPS Mitropolit Vladimir.

S-a vorbit despre implicarea parohiilor în desfășurarea Marșului pentru Familie din 14 mai, a organizării Zilei copilului în data de 1 iunie și a unei Tabere ortodoxe pe malul Nistrului în perioada vacanței de vară.

Alte subiecte stringente, au fost legate de implementarea orei de Religie în instituțiile din centrul Chișinăului, la s-a referit prot. Grigore Costin, inspector școlar. Apoi s-a propus ca fiecare parohie să identifice un slujitor și un grup de tineri în vederea organizării diverselor inițiative în rândul tineretului ortodox.

La acest subiect a vorbit prot. mitr. Octavian Moșin, președinte Sectorului Sinodal Activitate Pastorală pentru Tineret. S-a mai propus susținerea publicației periodice ”Altarul Credinței” și planificarea unor actvități caritabile la nivel de protopopiat.

Sursa: http://protopopiatchisinau.md/