Header image

Taina Sfântului Botez oficiată la Sfânta Mănăstire Ciuflea

Sâmbătă, 16 aprilie, Preacuviosul Părinte Arhimandrit Nicolae (Roșca) dimpreună cu soborul preoțesc al Mănăstirii a oficiat în Catedrala „Sf. Mare Mucenic Teodor Tiron”, Taina Sfântului Botez asupra pruncului Damian, fiul robilor lui Dumnezeu  Emil și Diana Cucoș, asitând în calitate de nași Octavian și Marina Sangheli.

Cu această ocazie, Arhimandritul Nicolae a rostit un cuvânt de învăţătură, în care a subliniat frumuseţea duhovnicească a Tainei Sfântului Botez. Sfântul Botez, a arătat Preacuvioșia Sa, este Taina naşterii din nou, din apă şi din Duh, prin care participăm la moartea şi învierea lui Hristos. Naşterea la o nouă viaţă în Hristos implică nu numai o moarte fără de păcat, ci o adevărată curăţire de păcatul strămoşesc.

De asemenea, Părintele Nicolae a felicitat pe părinții și nașii pruncului nou-botezat, cu prilejul acestui moment important al încreştinării fiului lor, care a primit numele în cinstea Sf. Docotr fără de argint Damian, totodată Părintele Arhimandrit a mulțumit din numele întregii obști monahale, pentru aportul considerabil pe care l-a adus familia Sangheli în calitate de ctitori ai Complexului-monahal Ciuflea.