Header image

Taina Sfântului Maslu în Sfânta și Marea Joi a Săptămânii Patimilor

Sfânta și Marea zi de Joi a Săptămânii Patimilor, 13 aprilie, începând cu ora 07:00 la Sfânta Mănăstire Ciuflea a fost săvârșită Taina Sf. Maslu de obște.

Preacuviosul părinte arhimandrit Nicolae (Roșca), duhovnicul-administrator al Sfintei Mănăstirii, dimpreună cu clericii slujitori au înălțat rugăciuni Împăratului Ceresc pentru tămăduirea bolilor trupești și sufletești.

De mai bine de două milenii, Biserica Ortodoxă a pus la dispoziţia credincioşilor foarte multe mijloace prin care omul să îşi trăiască viaţa în mod corect, sănătos, liniştit, ferit de necazuri, lipsuri materiale şi spirituale, ca mai apoi, să poată câştiga mântuirea.

Taina Sfântului Maslu se face în biserică, cu excepţia situaţiilor în care cel bolnav nu se poate ridica din pat şi atunci merge preotul la el acasă sau la spital şi îi citeşte la căpătâi. Prin rugăciuni şi prin ungerea trupului cu untdelemn sfinţit, creştinul se împărtăşeşte cu Harul lui Dumnezeu. Rugăciunea este rostită de şapte ori şi ungerea trupului cu untdelemn tot de atâtea ori se face.

Sfântul Apostol Iacob spune că cel bolnav „să cheme preoţii Bisericii” să se roage pentru el, nu doar un singur preot, de aceea la rugăciunea rostită de şapte ori şi ungerea trupului cu untdelemn de şapte ori participă cel puţin doi preoţi, dar pot participa chiar şi şapte preoţi.

Puterea acestei rugăciuni este nemărginită, chiar Sfântul Apostol Iacov spune că se iartă păcatele şi se vindecă sufletul şi trupul: “Rugaciunea credinţei va mântui pe cel bolnav şi Domnul îl va ridica şi, de va fi făcut păcate, se vor ierta lui”. (Iacob 5, 15)

Seara, la ora 17:00 – va fi oficiată Slujba Deniei cu citirea celor 12 Evanghelii.