Header image

Taina Sfintei Cununii a Tinerilor Dumitru Țuțulescu și Natalia Vieru

Vineri, 17 iunie 2022, în catedrala istorică a mănăstirii Ciuflea, PC Arhimandrit Nicolae (Roșca), duhovnicul-administrator împreună cu preoții slujitori a oficiat Taina Sfintei Cununii a Tinerilor Dumitru Țuțulescu și Natalia Vieru, fiica Protoiereului Oleg Vieru, șeful direcției MAI din cadrul Sectorului Sinodal Activitate Pastorală în MAI, Ministerul Apărării şi Organele de Drept și Directorul centrului de pelerinaj „Pelerinul Ortodox” al mănăstirii Ciuflea.

În atmosfera de sărbătoare, tinerii Dumitru și Natalia, au ales un port al ținutei de nuntă care din ce în ce se face tot mai popular în spațiul Pruto-Nistrean în timpul cununiei religioase, portul tradițional care defapt este specific nouă ca popor.

Preacuviosul Părinte Arhimandrit Nicolae a felicitat pe tinerii căsătoriți menționând că: Unirea dintre un bărbat şi o femeie este descrisă în Sfânta Scriptură ca fiind asemănătoare cu unirea dintre Iisus Hristos și Biserica pe care El a întemeiat-o. Sfântul Pavel spune că Hristos este capul Bisericii, iar Biserica este trupul lui Hristos. În mod similar, bărbatul este capul familiei, în timp ce femeia este inima familiei. Unirea între cap şi inimă face ca dragostea dintre cei doi să fie desăvârşită, cum desăvârşită este unirea dintre Hristos şi Biserică.