Header image

Trei ani de la trecerea din această lume a robului lui Dumnezeu, Eugen Chiriac

În dimineața zilei de sîmbătă, 20 mai 2023, cu binecuvântarea ÎPS Mitropolit Vladimir, Întâistătător al Bisericii Ortodoxe din Moldova, ÎPS părinte Petru, arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni împreună cu PC arhimandrit Nicolae (Roșca), duhovnicul-administrator al Mănăstirii Ciuflea, preoți și diaconi, au oficiat litia de pomenire la împlinirea a trei ani de la trecerea din această lume a robului lui Dumnezeu, Eugen Chiriac, înmormântat în cimitirul central din Chișinău.

Alături de Înaltpreasfinția Sa, au înălțat rugăciuni, PC egumenă Parascheva (Cazacu), stareța Mănăstirii Hîncu, părinții, familia și rudele lui Eugen.

„Îl rugăm pe Dumnezeu să-l ierte de toate cele pe care, ca om purtător de trup și în lume viețuind, va fi greșit în viață. Și să-i răsplătească Dumnezeu fidelitatea, credincioșia, pentru că El însuși a promis că fericită va fi sluga credincioasă și înțeleaptă pe care o va afla stăpânul făcând cele rânduite (Matei 24, 45-46). Căci așa este Dumnezeul nostru: El răsplătește fiecăruia „după dreptatea lui și după credincioșia lui” (1 Regi 26, 23).” A menționat Înaltpreasfinția Sa.