Header image

Tundere în monahism la Mănăstirea Ciuflea

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Mitropolit Vladimir, în seara zilei de 11 septembrie 2023, pomenirea Tăierii Cinstitului Cap al Înaintemergătorului și Botezătorului Ioan, la Sfânta Mănăstire Ciuflea a fost săvârșită tunderea în monahism a roabei lui Dumnezeu Liubovi Melnic (n. 11 noiembrie 1943 în s. Molovata, r. Dubăsari, RSS Moldovenească) care a primit numele de călugărie Ana, în cinstea Sf. Proorocițe Ana.

La acest deosebit eveniment de responsabilitate și maturitate duhovnicească, când persoana ia hotărârea neclintită de a-și închina viața în totalitate pentru slujirea Domnului și Mântuitorului nostru Iisus Hristos, lăsându-se de toate care țin de această lume trecătoare, au participat mai mulți slujitori și numeroși credincioși, care împreună s-au rugat pentru ca noua viață spirituală în care a pășit monahia Ana, să-i fie spre mântuire atât ei precum și semenilor pentru care de acum înainte se va ruga cu și mai multă sârguință și smerenie.

Cu acest emoționant prilej, părintele Nicolae i-a urat monahiei să se bucure din toată ființa sa de alegerea pe care a făcut-o, pentru că a ales o cale  de viețuire, prin care sufletul va cunoaște toată mângâierea apropierii de Mântuitorul Hristos prin asceză și rugăciune sârguincioasă în liniștea mănăstirii, unde sufletul cunoaște alinarea apropierii de Dumnezeu.