Header image

Tundere în monahism, la Mănăstirea „Sf. M. Mc. Teodor Tiron” Ciuflea

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Mitropolit Vladimir, în seara zilei de 07 aprilie, Sărbătoarea Bunei Vestiri, la Sfânta Mănăstire Ciuflea a fost săvârșită tunderea în monahism la înaintata vârstă de 84 ani a roabei lui Dumnezeu Liubovi Roșca (mama Preacuviosului părinte arhimandrit Nicolae (Roșca)), care a primit numele de călugărie Eufrosenia, în cinstea Sf. Cuv. Maici Eufrosenia de Poloțc.

La acest deosebit eveniment de responsabilitate și maturitate duhovnicească, când persoana ia hotărârea neclintită de a-și închina viața în totalitate pentru slujirea Domnului și Mântuitorului nostru Iisus Hristos, lăsându-se de toate care țin de această lume trecătoare, au participat mai mulți slujitori și numeroși credincioși, care împreună s-au rugat pentru ca noua viață spirituală în care a pășit monahia Eufrosenia, să-i fie spre mântuire atât ei, precum și semenilor pentru care de acum înainte se va ruga cu și mai multă sârguință și smerenie.

Cu acest emoționant prilej, părintele Nil i-a urat monahiei să se bucure din toată ființa sa de alegerea pe care a făcut-o, pentru că a ales o cale  de viețuire, prin care sufletul va cunoaște toată mângâierea apropierii de Mântuitorul Hristos prin asceză și rugăciune sârguincioasă în liniștea mănăstirii, unde sufletul cunoaște alinarea apropierii de Dumnezeu.

Slujba tunderii în monahism a fost oficiată de către ieromonahul Nil (Zagorodniuc) tuns în monahism de către regretatul Preasfințitul Doremidont, episcop de Edineț și Briceni în anul 1997, pe atunci arhimandritul Dorimedont (Cecan).