Header image

Vizită pastorală în Brigada nr. 1 de Infanterie Motorizată „Moldova” dislocată la Bălți

Marti, 7 februarie 2023, PC arhimandrit Nicolae (Roșca), duhovnicul-administrator al Mănăstirii Ciuflea și Președintele Sectorului Sinodal Activitate Pastorală în MAI, Ministerul Apărării şi Organele de Drept împreună cu conducerea sectorului au vizitat Brigada nr. 1 de Infanterie Motorizată „Moldova” dislocată la Bălți și Direcția Nord a Inspectoratului General de Carabinieri unde s-au familiarizat cu activitatea preoților militari din cadrul Sectorului Sinodal și a unităților militare din teritoriu.

La întrunire au participat: prot. mitr. Vitalie Bîrlădeanu, președintele sectorului eparhiei de Bălți și Fălești, responsabil de activitatea și construcția bisericii „Sf. Cuv. Ioan cel Nou de la Suceava” de pe teritoriul instituției; prot. mitr. Pavel Petrov, vice-președintele Sectorului Sinodal și preot militar al Direcției Nord al IGC; prot. mitr. Gheorghe Gavrilița, preot militar, șef direcție Armata Națională din cadrul sectorului; prot. mitr. Valeriu Gîțu, preotul duhovnic al sectorului sinodal; și preoții militari prot. mitr. Teodor Spatari și Alexandru Gavrilița.

Preoții s-au întâlnit cu: dl colonel Ion Ojog, Comandantul Brigăzii nr. 1 de IMo „Moldova”; dl colonel Sergiu Bejan, comandant regiment al unității militare 1003 a IGC, dl locotenent-colonel Vitalie Pascari, șef direcție al Direcției regionale „Nord” a IGC, dl locotenent-colonel Sergiu Rotaru, șef adjunct direcție al Direcției regionale „Nord” a IGC și efectivul militar al unității.

A fost vizitată biserica în construcție, aici a fost săvârșit o slujbă de pomenire pentru militarii căzuți la datorie, după aceasta au vizitat biserica „Sf. Ioan Ostașul” din incinta IGC, aici a fost săvârșit un te-deum pentru sănăstatea, pacea și Mila Lui Dumnezeu asupra întregii lumi.

A urmat o discuție între cele două părți și au menționat că și în continuare, biserica și armata vor fi împreună și cu siguranță mai ales și în aceste momente de încercare.