Header image

Complexul educativ ortodox și biserica „Sf. Mucenic Victor” din cadrul Brigăzii de Infanterie Motorizată nr. 2 „Ștefan cel Mare și Sfânt” din Chișinău, la cincisprezece ani de activitate

Duminica, 24 noiembrie 2019, Complexul educativ ortodox și biserica „Sf. Mucenic Victor” din cadrul Brigăzii de Infanterie Motorizată nr. 2 „Ștefan cel Mare și Sfânt” din Chișinău, și-au sărbătorit hramul și cincisprezece ani de activitate.

Cu acest deosebit prilej, ÎPS Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și întregii Moldove, însoțit de PC Arhim. Nicolae (Roșca) Duhovnicul Mănăstirii Ciuflea și Președinte al Sectorului Sinodal Activitate Pastorală în Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Apărării și Organele de Drept și un sobor de preoți militari, a oficiat un o slujbă de mulţumire şi de laudă numită Te-deum.

 

La evenimentul eclesial au participat: Ministrul Apărării Victor Gaiciuc, Ministrul Afacerilor Interne Pavel Voicu, conducerea de vârf a Ministerului Apărării și întreg efectivul BIM 2.

Sfântul locaș milităresc s-a arătat a fi neîncăpător pentru numeroșii ostași care au venit să celebreze creștinește această frumoasă sărbătoare, ascultând Sfânta Evanghelie și rugându-se pentru întărire trupească și sufletească.

În discursul său, Mitropolitul Vladimir a felicitat militarii cu sărbătorirea hramului și le-a vorbit despre rolul ales pe care trebuie să îl aibă credința în sufletul fiecărui militar, cu dragoste de neam și de țară.

Totodată, Înaltpreasfinția Sa, a mulțumit conducerii Ministerului Apărării și BIM-2 subliniind încă o dată faptul că Biserica Ortodoxă din Moldova și în continuare va depune eforturi hotărâte pentru a participa la educația moral-spirituală a contingentului Armatei Naționale.

La final, Mitropolia a venit cu o donație de carte religioasă destinată bibliotecii Complexului educativ ortodox, frecventat de militarii în termen.

Sectorul Sinodal Activitate Pastorală în Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Apărării și Organele de Drept,

www.mitropolia.md