Header image

De sărbătoarea Izvorul Tămăduirii, Duhovnicul Mănăstirii Ciuflea a aniversat 30 de ani de slujire sacerdotală

În fiecare an, în prima vineri din săptămâna luminată, Biserica Ortodoxă sărbătoreşte Izvorul Tămăduirii.

Praznicul închinat Maicii Domnului a fost cinstit şi la Mănăstirea Ciuflea, doar de soborul de slujitori și obștea monahală, fără participarea credincioșilor.

După Sfânta Liturghie oficiată în Catedrala Sf. M. M. Teodor Tiron a Mănăstirii, a urmat slujba de sfinţire a apei, confrom rânduielii pascale.

În această zi luminată, Duhovnicul Mănăstirii Ciuflea, PC Arhimandrit Nicolae (Roșca) a aniversat 30 de ani de slujire sacerdotală.

Acum trei decenii, în Săptămâna Luminată, de sărbătoarea Icoana Maicii Domnului Izvorul Tămăduirilor, diaconul Teodor Roșca a fost hirotonit în treapta de preot de către Arhiepiscopul Chișinăului și a Moldovei, ÎPS Vladimir.

La popas aniversar, slujitorii și obștea Mănăstirii i-au adresat Arhimandritului Nicolae încă mulți și binecuvântați ani de slujire la Altarul Domnului.

În cuvântul de mulțumire adresat celor prezenți, Părintele Nicolae și-a amintit de anii de seminar, de profesorii care l-au îndrumat pe cărarea preoției, de colegii de seminar, mulțumindu-le tuturor pentru aportul fiecăruia la creșterea sa duhovnicească.

Nu în ultimul rând, Duhovnicul Mănăstirii Ciuflea a adus fiești mulțumiri Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe din Moldova, Înaltpreasfințitului Mitropolit Vladimir, pentru purtarea de grijă și încrederea acordată.

***

Conform deciziei Sinodului Bisericii Ortodoxe din Moldova celebrarea în cimitire a sărbătorii Paștile Blajinilor se va amâna pentru datele de 6, 7 și 8 iunie 2020, în ajunul Duminicii Pogorârii Duhului Sfânt (a Cincizecimii).

Astfel, slujbele de pomenire a celor răposați se vor săvârși în prima duminică după Paști (Duminica Tomei) și luni în lipsa creștinilor. De aceea, cei care doresc de a transmite pomelnicul pentru pomenire, îi rugăm respectuos să facă acest lucru în decursul zilelor rămase, între orele 8.00-18.00, la pangarul Mănăstirii.

Sfânta Liturghie de duminică (9.00) și de luni (9.00) vor fi transmise în direct pe pagina de facebook a mănăstirii:

https://www.facebook.com/ManastireaCiuflea/