Header image

Duminica a VII-a după Învierea Domnului (a Sfinților Părinţi de la Sinodul I Ecumenic)

În Duminica a VII-a după Învierea Domnului (a Sfinţilor Părinţi de la Sinodul I Ecumenic), Preacuviosul Părinte Arhimandrit Nicolae (Roșca), a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie împreună cu soborul de preoți și diaconi, în Catedrala Sf. Mare Mucenic Teodor Tiron a Mănăstirii Ciuflea din mun. Chișinău.

Numeroși credincioși au înălțat rugăciuni în curtea Mănăstirii, ascultând la difuzoare Liturghia.

În cuvântul de învățătură rostit Părintele Arhimandrit Nicolae a explicat învăţăturile ce reies din textul evanghelic şi a vorbit despre Sinodul I Ecumenic. Duhovnicul-administrator a indicat faptul că Dreapta credință se păstrează în Biserică și de către Biserică.

Prin mărturisirea dreptei credințe și păstrarea unității Bisericii creștinul poate dobândi viață veșnică. Numai dacă mărturisim dreapta credință dobândim mântuirea și putem ajunge în slava Împărăției Preasfintei Treimi la care s-a înălțat Iisus Hristos. Și putem primi darurile Duhului Sfânt care a pogorât peste Sfinții Apostoli în ziua Cincizecimii.

Sfânta Liturghie a fost urmată de un Tedeum în care s-a cerut mijlocirea către Tronul Ceresc a Preasfintei Născătoare de Dumnezeu și a Sfinților ocrotitori ai Mănăstirii.