Header image

Duminica a XIX-a după Cincizecime – Bucuria rugăciunii săvârşite în comun

27.10.2019. În Duminica a XIX-a după Cincizecime, zi în care a fost sărbătorită și Sfânta Cuvioasa Parascheva – Ocrotitoarea Moldovei, la Mănăstirea Ciuflea, Slujba Privegherii de sâmbătă seara și Liturghia duminicală a fost săvârșită de către Duhovnicul-administrator al Sfântului Așezământ, Preacuviosul Părinte Arhimandrit Nicolae (Roșca), împreună cu soborul preoțesc.

Corul Mănăstirii Ciuflea, dirijat de presbitera Olga Ghețiu a oferit răspunsurile la slujbă.

Poporul binecredincios s-a reunit în rugăciune, alături de preoții slujitori spre a mulțumi Domnului pentru nețărmuita Sa bunătate și pentru a cere și mai departe îndurările Sale.

Creștinii au simțit din nou căldura credinței exprimată prin rugăciune și prin îndemnuri bune, trăind în același timp bucuria de a vedea reuniți în fața altarului soborul preoțesc al Mănăstirii.

După Sfânta Liturghie, Preacuviosul Arhim. Nicolae și soborul slujitor au săvârșit un Te-Deum de mulțumire.

Mai apoi conform tradiției toţi cei prezenţi în biserică s-au închinat la chivotele cu sfinte moaşte păstrate cu multă evlavie de obștea Mănăstirii Ciuflea.

La final, credincioşii prezenţi au primit binecuvântarea slujitorilor lui Hristos şi au mers în pace spre case, ducându-le membrilor familiei o părticică din bucuria rugăciunii săvârşite în comun.