Header image

Duminica a XXIII-a după Cincizecime, a Vindecării demonizatului din ţinutul Gherghesenilor

Duminică de duminică și în sărbători, chișinăuienii frecventează Mănăstirea Ciuflea și se bucură de profunzimea slujbelor oficiate de clerul Mănăstirii, în frunte cu Arhim. Duhovnic-administrator Nicolae (Roșca).

Și în această Duminică a XXIII-a după Cincizecime, a Vindecării demonizatului din ţinutul Gherghesenilor, bucuria ospățului euharistic a fost trăită din plin de enoriașii prezenți la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie.

Slujitorii Bisericii împreună cu credincioșii, în deplină împăcare sufletească şi dragoste pentru Hristos, au înălțat rugăciuni de mulțumire pentru toate binefacerile cele cereşti, mila şi îndurarea Bunului şi Dreptului Dumnezeu.

Răspunsurile liturgice la Sfânta Liturghie au fost date de corul Mănăstirii Ciuflea, dirijat de presbitera Olga Ghețiu.

În cuvântul de învățătură, Părintele Arhimandrit Nicolae, a evidenţiat învăţăturile din Pericopa Evanghelică citită astăzi, cu privire la vindecarea demonizatului din ținutul Gherghesenilor.

La finele Sfintei Liturghii a fost oficiat un Tedeum în care s-a cerut mijlocirea și ocrotirea Preasfintei Treimi, după care Arhimandritul Nicolae a dăruit iconițe omagiaților zilei.

A urmat miruirea credincioșilor, iar, mai apoi conform tradiției toţi cei prezenţi în biserică s-au închinat la chivotele cu sfinte moaşte păstrate cu multă evlavie de obștea Mănăstirii Ciuflea.