Header image

Duminica a XXIX-a după Pogorârea Duhului Sfânt – Bucuria rugăciunii săvârşite în comun

În Duminica a XXIX-a după Pogorârea Duhului Sfânt, slujitorii Mănăstirii „Sf. Mare Mucenic Teodor Tiron, Ciuflea” în frunte cu preacuviosul părinte arhimandrit Nicolae (Roșca) au săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în Catedrala mănăstirii.

Ca de fiecare dată, numeroși creștini au pășit pragul sfântului lăcaș pentru a înălța rugăciuni de cerere și mulțumire Împăratului Ceresc, Preasfintei Născătoare de Dumnezeu și Tuturor Sfinților.

Și în această Duminică, creștinii prezenți la slujbă s-au mărturisit și au primit Sfânta Împărtășanie, privind cu nădejde și așteptare către mărita sărbătoarea a Nașterii Pruncului Mântuitor – Hristos.

În timpul slujbei a fost citită și explicată pericopa evanghelică în care este relatată Pilda Dregătorului bogat și Păzirea poruncilor.

Mântuirea depinde de fiecare dintre noi, fiecare creştin poate să se mântuiască, pentru că cele ce sunt cu neputinţă la oameni, sunt cu putinţă la Dumnezeu, este concluzia Evangheliei de azi.

La final, credincioşii prezenţi au primit binecuvântarea slujitorilor lui Hristos şi au mers în pace spre case, ducându-le membrilor familiei o părticică din bucuria rugăciunii săvârşite în comun.