Header image

Sărbătoarea Soborului Maicii Domnului

Biserica Ortodoxă sărbătorește astăzi, 8 ianuarie 2021, în cea de-a doua zi a Nașterii Domnului, Soborul Maicii Domnului. Cu acest prilej, conform Sinaxarului, se face pomenire despre fuga în Egipt a Preasfintei Născătoarei de Dumnezeu.

Numeroși credincioși chișinăuieni au participat de sărbătoarea Soborului Maicii Domnului, la Sfânta Liturghie, oficiată la Sfânta Mănăstire Ciuflea de către PC Părinte Arhimandrit Nicolae (Roșca), Duhovnicul acestui așezământ monahal.

La finalul Sfintei Liturghii, Arhimandritul Nicolae a rostit o omilie, în cadrul căruia a vorbit despre semnificațiile duhovnicești ale sărbătorii.

Cinstirea deosebită pe care o aducem Macii Domnului este foarte importantă deoarece Maica Domnului reprezintă iubirea milostivă, smerită, ocrotitoare şi a devenit icoană vie a Bisericii. Fecioara Maria este Maica Mântuitorului nostru Iisus Hristos şi ocrotitoarea tuturor creştinilor, precum şi a familiei creştine.

Și astăzi, cete de colindători, de la mic la mare, au vestit Bucuria Nașterii Mântuitorului Iisus Hristos, slujitorilor Mănăstirii și credincioșilor.

După Sfânta Liturghie, Arhim. Nicolae, împreună cu soborul preoțesc au slujit o Panihidă pentru vrednicul de pomenire Protoiereu Grigore Rodnițchi.